WAARSCHUWING WAARSCHUWING

Onwijs duurzaam!

Met recht durven wij te zeggen dat we tot de meest duurzame kwekerijen ter wereld behoren! Beestjes inzetten tegen beestjes, telen volgens de voorschriften van milieukeur en ook nog is op een duurzame manier de kassen verwarmen, dat is hoe wij werken!

Het verwarmen van 43 hectare kassen is een enorme opgave. Wij doen dat echter op de schoonst mogelijke manier, namelijk middels aardwarmte. Dit betekent dat wij water van 75 graden uit de ondergrond oppompen waarmee de kassen worden verwarmt. 

Bij koudere buitenomstandigheden redden wij het niet met alleen aardwarmte, dan gaan ook de warmtepompen aan. In de herfst en winterperiode nemen wij ook warmte af van een biomassa installatie. Deze verwerkt versnipperd duurzaam snoeihout uit een straal van maximaal 150 km rondom Andijk. 

Verder beschikken wij op alle vestigingen over dubbele energiedoeken. Deze worden wanneer het kouder wordt gesloten om zo het energieverlies te minimaliseren. Dit is nog niet alles, want ook onze kassen zijn zogenoemde "groen label kassen". Dit zijn kassen die gebouwd zijn met tal van milieuvriendelijke aanpassingen erin verwerkt. 

Dit alles bij elkaar opgeteld resulteert in 80% minder gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee ook in 80% minder CO2 uitstoot!


Voor meer informatie zie:

 www.hoewerktaardwarmte.nl

 www.ecwnetwerk.nl 

Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Onwijs duurzaam! Onwijs duurzaam!

De beste kwaliteit

meer informatie

Biologisch / Planetproof

meer informatie

Onwijs duurzaam!

meer informatie

Wij hebben goede banden met: