WAARSCHUWING WAARSCHUWING

De beste kwaliteit

We doen er alles aan om de meest kritische klanten in de markt de juiste kwaliteit paprika's te leveren. De beste kwaliteit is echter van veel factoren afhankelijk. Wij kiezen dan ook alleen voor de betrouwbaarste rassen die zo goed mogelijk aansluiten bij de klantwens. 

De kwaliteit van de paprika wordt voor een groot deel in de kassen bepaald. Onze teeltmanagers geven maximale aandacht aan het hele groeiproces. Door een combinatie van een optimaal teeltklimaat en afgepaste watergift met bijbehorende voeding verkrijgen wij paprika's van de beste kwaliteit. 

Paprika's kunnen slecht tegen extreme hitte. De locatie van onze kassen, op steenworp afstand van het IJsselmeer, is dan ook niet toevallig gekozen. Dat betekent dat de buitentemperaturen in de zomer vaak net een paar graden koeler zijn dan elders in het land. Verder zijn onze kassen erg hoog. Doordat warmte opstijgt, is het ter hoogte van de paprikaplanten aanmerkelijk koeler. Als laatste maatregel hebben wij dubbele zonneschermen in de kas hangen. Deze kunnen we sluiten om direct zonlicht op de paprika te voorkomen. 

Het oogsten, sorteren en verpakken gebeurt met uiterste voorzichtigheid. Butsplekken en mesbeschadigingen kunnen in het hele traject gemakkelijk ontstaan. Door een uitgebreid track en tracé systeem kan altijd nagegaan worden wie wat heeft geoogst. Zo kan er heel gericht bijgestuurd worden als het onverhoopt toch een keer mis gaat. 

Daarnaast is het heel belangrijk dat er tijdig geoogst wordt. Paprika's die te lang aan de plant blijven hangen zijn slecht houdbaar. Dat kan resulteren in rijpheidsstippen op de vruchten. Door een strakke organisatie en een grote groep toegewijde medewerkers zijn wij elke dag weer in staat om tijdig de oogst veilig te stellen. 

Als laatste stap worden de paprika's gesorteerd. Dat gebeurd naar gelang de klantwensen. Ondanks onze omvang hebben wij er bewust voor gekozen om de paprika's te sorteren met de hand, middels een semi-automatische sorteerlijn. Hiermee maken wij een verschil. Iedere paprika gaat door de handen van de sorteerders en word hierbij met de grootste zorg behandeld. Wij kunnen dan ook de meest kritische klanten van een prima paprika voorzien!

Elk type verpakking kan door ons gemaakt worden. Growers United heeft voor het flowpacken van de paprika's een aparte kleinpaklocatie in Noord-Holland.  Daar kunnen op de specifieke wensen van de klant afgestemde mixverpakkingen gemaakt worden. 

Optimale kwaliteit Optimale kwaliteit Optimale kwaliteit Optimale kwaliteit De beste kwaliteit De beste kwaliteit De beste kwaliteit

De beste kwaliteit

meer informatie

Biologisch / Planetproof

meer informatie

Onwijs duurzaam!

meer informatie

Wij hebben goede banden met: